FOLKLORNA SEKCIJA
SPOJ ISKUSTVA I MLADOSTI

Folklornu plesnu sekciju čini dvadesetak članova Ansambla, od učenika do članova u zrelijim godinama, koji od samih početaka u zajedničkoj sinergiji upornim radom ostvaruju zavidan napredak i uspjeh.

U relativno kratkom vremenu postojanja Ansambla, zajedno s tamuraškom sekcijom, sudjeluje na mnogim manifestacijama u Sisku i širem sisačkom okruženju, a svoja dostignuća i mogućnosti najbolje pokazuje na velikim koncertima u Sisku  2019., Solinu 2021. te na koncertu u talijanskom gradu Brescia 2022. godine. Osim toga, učestvuje u Glini i Popovači na snimanju zabavno-glazbene emisije HRT-a „Lijepom našom“ te u predbožićnom izdanju emisije „Fio show“ na Mreži TV .

Na 26. susretima hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu 2019. godine, gdje je nastupalo deset najboljih ansambala iz Republike Hrvatske, predstavlja Sisačko-moslavačku županiju koreografijom "Okreni se, moje kolo malo". Uspjeh je veći time što je koreografiju potpisao  mladi, i do tada neafirmirani, voditelj folklorne sekcije Hrvoje Grabić. Isti uspjeh ponavlja i 2022. godine i odlazi na državnu smotru u Županju.

Repertoar je prvenstveno baziran na prezentaciji folklornog izričaja sisačke Posavine, ali tu su i koreografije Bizovca, Baranje, Hrvatskog zagorja, Bilogore, Međimurja i Korduna.

HRVOJE GRABIĆ

Voditelj: Hrvoje Grabić

OSVRT

"(....) u izvedbi posavskih plesova pokazali su iznimno visoku razinu „scenske kulture“ – izvrstan plesni stil, dobru međusobnu komunikaciju, lakoću izvedbe i besprijekorno poštivanje koreografskog crteža.(....) Etno Siscia ostavlja dojam vrlo skladne i dobro uigrane folklorne skupine. Čestitam!"

Krunoslav Šokac

-Županijska smotra koreografiranog folklora Sisačko - moslavačke županije, Novska 2019.

Državna smotra u Čakovcu 2019.
VIDEO

Okreni se, moje kolo malo
pjesme i plesovi sisačke Posavine
Koreografija: Hrvoje Grabić     Glazbena obrada: Lovro Zadrović

-26. susret hrvatskih folklornih ansambala, Čakovec 2019.